Plocka Jordgubbar vid Hillsta, Västerljung

Hillsta, Västerljung – Plocka jordgubbar i solskenet

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:6 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2023-06-19
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Vi har äntligen semester och kan spendera tre veckor borta från datorskärmen och jobbet. Efter en första vecka på Västkusten så är vi tillbaka hos mina föräldrar i Vagnhärad för ett kort besök innan vi åker vidare till Åland. Solen har skinit hela dagen idag och det har verkligen varit varmt. Vår lösning för att ladda batterierna inför andra delen av semestern blev alltså ett stopp vid Hillsta gårdsbutik utanför Västerljung. Och vad kan vara bättre då än att plocka sina egna jordgubbar? Det råkade visst bli ett antal liter.


Hillsta gårdsbutik

Hillsta gårdsbutik, eller Hillsta Bär och Potatis, är ett familjeföretag grundat 1954 och ligger straxt utanför Västerljung. Vilket medför att det är lätt att ta sig hit från både Trosa och Vagnhärad. Här finner man inte bara jordgubbar, utan även flera sorters grönsaker baserat på säsong.

Deras egna hemsida finner ni här >>


Plocka jordgubbar

Under såhär varma sommardagar så är det trots allt jordgubbarna som lockar hit folk, precis som med oss. Det är självplock och i dagens värme så var det verkligen rätt utmattande. De röda bären fanns dock överallt, även om vår Lilla A hade bestämt sig för att hon inte kunde se några. Det kanske ändå var för varmt för denna aktivitet.

Men, med lite hjälp så gick det och även Lilla A hade tillslut en full låda med jordgubbar. Efter att även min mor hade anslutit sig så hade vi tillslut sex liter jordgubbar med oss tillbaka till bilarna. Kvällens skål med jordgubbar smakar nu extra gott med vetskapen om att det är bär som vi har plockat själva.

Efter att tidigare under sommaren ha köpt jordgubbar i mataffärerna, så var detta verkligen mycket trevligare. De från butiken har oftast varit bra, men senast vid midsommar så var besvikelsen lite för stor. Av tre liter så var det bara en liter som tillslut var ätbar. Det blir ju svårt att klaga på någon om så blir fallet när man har plockat själv.


Denna post är inte skriven i något samarbete med Hillsta. Detta är mer vårt sätt att lyfta fram de trevliga platser och aktiviteter i vår omgivning. Vår koppling till Hillsta består främst av våra släktingars vänskapskretsar, med min morfar som en återkommande kaffegäst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.