Du visar för närvarande Om jobb och karriär – veckans blogglista

Om jobb och karriär – veckans blogglista

 • Inläggsförfattare:
 • Lästid:4 minuters läsning
 • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
 • Inläggskategori:Svenska
 • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Hejhej augusti! Veckans blogglista på Sevendays handlar om jobb och karriär. Just nu är jag visserligen föräldraledig men (kanske på grund av augusti), så funderar jag en del på jobbet och personlig utveckling ändå.

bujo: jobb och karriär bujo: jobb och karriär, swot

Kort om jobb och karriär

När jag var liten ville jag bli…

 • Sjökapten
 • Flygkapten
 • Diplomat (lite senare)
 • Flygvärdinna
 • Psykolog

Nej, vadå resa från tidig ålder?

Nu jobbar jag…

på sälj- och marknadsavdelningen för ett företag inom e-handeln. Jag har en ny och spännande roll att se fram emot när jag är väl tillbaka på jobbet. Det ska bli rätt så spännande och jag ser fram emot att gå tillbaka till jobbet. Lite kul ändå att jag hamnade här, det var inte riktigt meningen då jag satt och läste ryska dikter i ett disigt Moskva.

Det här har jag jobbat med under min karriär…

 • Städerska på hotell, apotek och i apotek
 • Museivärd
 • Koordinator i Spanien
 • Kundtjänstmedarbetare i bl.a. Slovakien
 • Sälj- och marknadskoordinator
 • Volontär (språklärare) i Moskva och i Manchester

Det bästa med mitt jobb är…

…att ingen dag är den andra lik. Dessutom är både kollegor och leverantörer så himla trevliga och eftersom företaget utvecklas så väldigt snabbt så händer det hela tiden något. Och det är ju bra att hänga med i utvecklingen på det personliga planet också, så det finns mycket att lära sig. På tal om det (note to self!), så borde jag nog läsa på om EU:s nya dataskyddsförordning.

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet…

Kommer till jobbet. Dricker kaffe med en kollega. Möten (en hel del). Mail. Uppdatera sajt, knåpa ihop ett nyhetsbrev eller tre. Analysera kampanjresultat. Lite mer kaffe. Flow brukar infinna sig när kontoret börjar bli tomt. Går hem.

Ett karriärsmål jag har…

…att få jobba med en mer internationell inriktning samt arbeta mer på engelska. Det vore så himla kul, tycker jag!

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet…

Ja, för tillfället är jag den som är frånvarande 🙂

Ett arbete jag inte skulle kunna ha…

…lärare. Läraryrket är väldigt viktigt och beundransvärt – själv har jag inte tålamodet att lära någon någonting överhuvudet. En bra lärare ska vara inspirerande också, och det krävs en viss typ av personlighet (och massor av kunskap) för det.

Mitt drömjobb…

…jag gillar det jobb jag har nu! Dock vore det trevligt att kunna kombinera det med mer resande… Jag ser framför mig hur jag sitter på ett mysigt litet kafé i typ Italien och jobbar därifrån med kaffekoppen i högsta hugg.

 

Vad tycker du? Kommentera gärna!

Detta var veckans blogglista om jobb och karriär. Här hittar du tidigare blogglistor och annat smått och gott.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.