topp 5 äventyr på sommaråland

Sommaråland: min att-göra-lista

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:3 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Snart knackar midsommar på dörren och vi funderar på sommarens äventyr. Semestern blir ganska sent i år, och tanken är att vi då ska ta oss hela vägen till Frankrike. Som tur är har vi ett par alternativ så att vi slipper sitta och uggla i vår Stockholmsförort hela sommaren. Första alternativet är Trosa-Vagnhärad söder om Stockholm. Det andra alternativet är Sommaråland. I detta inlägg berättar jag om mina topp 5 äventyr för denna sommar.

Mitt Sommaråland – Topp 5

  1. Midsommar. Här på ön har vi midsommarstänger och flaggor som vajar i vinden. Det är en dag tillägnad god mat och ännu bättre sällskap, någonstans vid havet. Är du nyfiken på våra midsommarplaner? Här finns midsommarlistan >>
  2. Naturen och äventyr. Vandringsleder, yoga, kajak och åka båt. Jag har ännu inte gjort något av dessa, men jag ska. Det har jag lovat mig själv, trots att det känns ganska svårt att komma igång efter Lilla As ankomst. Kanske, kanske vågar vi oss på ett dopp också. Minigolf vore också kul, who’s in?
  3. Olika evenemang. Vikingamarknaden Sommaråland har en hel del roliga evenemang att erbjuda. Vi ska nog finna tiden att besöka ett par av dem. är en händelse som vi gärna går på.
  4. MAT! Vad vore livet utan god mat. Åland har ju en hel delikatesser att bjuda på, till exempel ålandspannkaka. Dessutom lagar min mamma riktigt god mat. Mamma är från Karelen, så när hon lagar pannkaka så blir det finsk sådan. Det vill säga ugnspannkaka. I alla fall, jag ser fram emot att mumsa på allt från fräsch laxsoppa till riktigt gott finskt bröd.
  5. Släkt och vänner. En pizza eller en glass i solen med en god vän, det kan man unna sig flera gånger. Picknick, promenader och bad. Listan kan göras lång. Det är något så melankoliskt med Sommaråland. På något sätt vill jag återuppleva ungdomens galna dagar då solen alltid sken och vi var ständigt ute på äventyr. Nu är det dags att skapa nya fantastiska minnen.

Har du upplevt Sommaråland? Vad tyckte du?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.