midsommar

Veckans blogglista: midsommar

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:4 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Snart är det åter dags för en av årets höjdpunkter – midsommar, så klart! Veckans blogglista på sevendays handlar om just detta, alla nordbors favorithögtid! (Eller?)

Det här är planerna för midsommar

Mina föräldrar har en stuga vid havet. Det har blivit en tradition att tillbringa midsommarafton där, med god mat och roligt sällskap. Detta är det fjärde året i rad som vi tar vårt pick och pack och pratar strunt på stugan. Det brukar bli en fin blandning av finska och svenska och man vet aldrig vem som dyker upp. Det är härligt att det blir lite hursomhelst och jag ser verkligen fram emot midsommar. I år lider jag dessutom av någon sorts planeringsmani, vilket betyder att gästerna fint får finna sig i att stå ut med mina (mer eller mindre) fantastiska idéer.

Åland, Midsummer 2016, Lumparland Åland, Midsummer 2016, Lumparland

Det bästa med midsommaren är…

Att titta på solnedgången och soluppgången inom några få ynka timmar. Det härliga är också att det är så avslappnat och att man kan vara utomhus. För många börjar semestern, men det är sällan fallet för min del. Men sommaren börjar ju nu på riktigt, och det kan man (jag!) njuta av riktigt ordentligt oavsett.

Det sämsta med midsommaren är…

Jamen vädret. Det brukar ju inte alltid vara sådär superbra, eller hur?

En tradition jag inte bryter…

Haha, har inga speciella traditioner. Plockar inte sju sorters blommor eller så. Men ja, jag vill gärna ha folk runtomkring mig. Jag kan tänka mig att fira jul ensam, men inte midsommar.

Ett måste på midsommarbordet…

Någon fräsch sallad plus en bubblig drink. Och lax. Sill har jag börjat gilla på senare år och vi grillar en hel del också. Men utan salladen blir det ofta för mycket kött för min smak.

Åland, Midsummer 2016 Åland, Midsummer 2016 Åland, Midsummer 2016

Tre tips för en lyckad kväll:

Ett: umgås bara med roligt folk eller människor du faktiskt tycker om. 

Två: drick med måtta.

Tre: ha inte alltför höga förväntningar, det behöver inte bli perfekt.

 

Jag firar midsommar för att…

…man ska tillfället i akt och fira då man kan. Livet är helt enkelt för kort för att inte fira!

Åland, Midsummer 2016, Lemland

Ett starkt midsommarminne…

Första midsommaren tillsammans tillbringade jag och Jesper i Ungern. Ungern är typ det roligaste landet som finns, så vi hade riktigt kul. Trots ösregn och svårigheter att hitta något att äta. Den resan finns faktiskt dokumenterad här >>

Susann, Eger Castle, Eger, Hungary, 2013

Eger, Hungary

Eger, Hungary, 2013 Eger, Hungary, 2013

 

Förra året skrev vi det här inlägget om vårt midsommarfirande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.