bok

Läs en god bok! Veckans blogglista om böcker ♥

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:4 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Books, Skopje, Macedonia

Då var det dags för veckans blogglista. Med tekoppen (assam) i högsta hugg och en sovande bebis här bredvid talar jag gärna bok innan det är dags för semestern att dra igång. Äntligen, säger jag.

Jag lärde mig läsa tidigt, någon gång då jag var fem. Jag kommer till och med ihåg när det skedde: jag låg i mammas och pappas vattensäng (det var på den gamla goda tiden) och bläddrade i Kalle Anka, eller egentligen Aku Ankka, och började koppla ihop bokstäverna till ord. Nuförtiden läser jag en hel del. Årets mål var att läsa 52 böcker – eller en bok i veckan – detta har jag redan uppnått. Så går det när man har för mycket fritid.

Böcker för mig är…

Det allra bästa som finns. De är underhållning, kunskap, känslor, fakta. Framför allt är böcker läsglädje.

Reading list May 2017

Just nu läser jag…

The New York Trilogy av Paul Auster. Eller det är den bok som jag ska sätta tänderna i nu under semestern. Igår läste jag klart Purity av Jonathan Franzen. Den kan jag rekommendera!

En perfekt läsplats är…

Badkaret, bussen, toaletten eller sängen. You name it, om boken är bra nog, spelar platsen mindre roll.

En bok alla borde läsa…

Okej. Nu finns det ju massor av böcker som alla borde läsa. Egentligen vill jag inte förespråka måsten och tvång då det gäller böcker. Men av alla de romaner jag läst på senaste tiden, är Hanya Yanagiharas Ett litet liv ett sådant verk som verkligen berör.

Pappersbok eller e-bok…

Här vill jag spontant svara pappersbok men det finns en hel del fördelar med e-böcker, det kan inte förnekas. Till exempel på resa är ju e-böcker hur smidiga som helst.

En bok jag kan läsa flera gånger om…

Underhållande chick lit (t.ex. av Mhairi McFarlane eller Janet Evanovich) funkar ofta som verklighetsflykt. Brott och straff är en klassiker som jag ofta återkommer till. De frågor som den store mästaren Dostojevskij tog upp i sina verk är relevanta fortfarande idag. Tänka, snabbt och långsamt är en annan favorit.

Min favoritförfattare…

Inte min, utan mina. Inte en, utan flera. Dostojevskij, Murakami. McFarlane, Márai. Väldigt många som börjar på M. Camus är också bra, och Vargas Llosa! Och Bulgakov. Listan tar ju aldrig slut!

Det här skrivs det alltför lite böcker om…

Ingen aning faktiskt!

Den bok som berört mig mest är…

Möjligen Bulgakovs Mästaren och Margarita.

I höst ser jag fram emot att läsa…

I våras införskaffade jag två otroligt tjocka tegelstenar som jag hade tänkt läsa innan A kom till världen. Det blev inte så. Iställer tänker jag tillägna hösten åt Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918 och Black Lamb and Grey Falcon: A Journey Through Yugoslavia. Någon form av facklitteratur vill jag gärna också läsa, mest för att få fart på mina små grå.

books june Reviewing March: books & happy thoughts january reading list 2017

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.