Du visar för närvarande Resedrömmar – om att längta bort i höstrusket

Resedrömmar – om att längta bort i höstrusket

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:3 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Nu när vinden viner i knutarna och regnet smattrar mot fönsterrutorna, är det dags för resedrömmar. Varje år är jag taggad inför hösten, sen när den kommer känns det mest… blä. Det är samma sak varje gång! Tidigare år har vi alltid sett till att vara utomlands i oktober och först nu inser jag att det faktiskt hjälpt en hel del mot höstdeppen. Förra året upptäckte vi Namibia och Sydafrika, året innan var vi Uruguay och Argentina. Nästa år kanske vi kommer iväg igen. Hoppas, hoppas.

Susann, Table Mountain, Cape Town, South Africa Kirstenbosch botaniske hage, Kappstaden, Sør-Afrika, Table Mountains

 

Resedrömmar: hit vill jag!

Vilket är det allra bästa resmålet? Bad, stad, natur, främmande kultur, allt i ett? Just nu vore det så himla skönt med badsemester. Ett ställe med god mat, kultur och shopping. Och sol. Solen är ett måste i oktober. Av de klassiska resemålen har jag varit ganska sugen på Kanarieöarna ett bra tag. Annars lockar också Vietnam och Sri Lanka. Bali skulle jag heller inte tacka nej till!

En weekendresa i Europa vore ju också ett intressant alternativ – dock utan garanterad sol. En stad som väckt min nyfikenhet är Cluj Napoca i Rumänien. Eller kanske Milano?

Punta del Este, Uruguay

Punta del Este, Uruguay

Resedrömmar: saker att göra och saker att se

Att resa är inte bara att besöka en specifik plats. Nej, det handlar om så mycket mer. En resa är en paus från vardagen. Och då vill man ju göra saker som man vanligtvis inte gör. Lyxa till det lite, helt enkelt. Fast nu när jag skriver detta blir jag så himla sugen på att åka till Spanien – äta tapas, dricka vin, gå på spa och irra runt i bokbutiker ♡. Undrar om de har tapas i Rumänien?

Nu när vi inte har någon resa inplanerad, läser jag istället böcker om platser och om resor. Det fantastiska med böcker är ju att man verkligen kan ta sig till världens alla hörn utan att lämna sitt eget hem. Här är min bokhög just nu: jag ser fram emot att besöka allt från Nilen, New York och Kina till Filippinerna, Jugoslavien och Tjernobyl. Det blir ju nästan en resa jorden runt!

resedrömmar, böcker

Har du några resedrömmar just nu?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.