lördagslista- jobb

Jobb och livet: en lördagslista

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:4 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Ute skiner solen och det känns helt okej att sitta och dricka morgonkaffet före klockan åtta på en lördag. Jag gillar listor av alla de slag, så jag tänkte dela med mig av jobblista som jag hittade hos både Citrin och Annawii. Här kommer en lördagslista om jobb och lite om livet däremellan också.

Vad ville du bli när du var liten?

När jag var runt två år gammal, bestämde jag mig för att jag ville resa jorden runt. Och då var ju pilot och/eller sjkökapten helt självklara drömyrken.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

I tonårsåldern ville jag fortfaranre resa runt jorden. Resfeber, heter det. Vid det här laget hade jag dock lagt de tidigare planerna på hyllan och funderade på internationella organisationer och diplomati.

Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?

Att få högsta betyg i främmande språk och finska var nästan en självklarhet. Jag brydde mig inte så mycket om svenskan faktiskt (som jag alltså läste som modersmål i gymnasiet), så döm av min förvåning när jag skrev laudatur i modersmål i studentskrivningen. Historia, psykologi och filosofi gillade jag också. Allt annat som krävde kreativitet eller en förmåga att tänka lite logiskt (tänk naturvetenskaper) funkade inte alls.

Vad gjorde du efter gymnasiet?

Efter gymnasiet pluggade jag polska i Polen i ett år innan jag påbörjde mina universitetsstudier i Manchester. Där läste jag Europastudier (inriktning politik och internationella relationer) och moderna språk (ryska). Tanken var väl fortfarande diplomati och internationella organisationer, men någonstans på vägen insåg jag att min personlighet inte riktigt passade.

Vilket var ditt allra första jobb?

Vid 14-års ålder började jag som hotellstäderska.

Vad har du haft mer för yrken?

Mina tidigare yrken har främst bestått av administration och kundservice. Ofta har de baserats på språkkunskap, istället för andra talanger – vilket har varit lite tråkigt.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

För tillfället är jag lite mellan positioner (på samma arbetsplats), men kortfattat så handlar det om sälj och marknadsföring för en nätbutik. Det är ett växande företag och en väldigt dynamisk bransch, så det är riktigt kul.

Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?

Ska man verkligen skriva om sina svaga sidor offentligt? Min svagaste sida är nog den att det krävs väldigt mycket tankeverksamhet från min sida när jag stöter på tekniska utmaningar. Och jag hatar att prata i telefon. De som ofta nämns som mina starka sidor är min (inre) motivation samt analysförmåga. Jag är faktiskt ganska förvånad över det faktum att jag gillar siffror så mycket.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Sådana fall där jag lyclats lösa problem som på något sätt utmanar mitt eget sätt att tänka. Jag är inte världens mest kreativa person, så det är riktigt motiverande att hitta nya sätt att tänka och lösa problem.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Ja men, på en ambassad eller i utrikesministeriet vore riktigt roligt. Men kanske hellre då inom kommunikation och marknadsföring.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Jag har ofta funderat på att läsa till lärare. Dock har jag väldigt höga krav och väldigt lite tålamod, så jag skulle nog bli världens sämsta lågstadielärare i alla fall. Allt inom naturvetenskap skulle säkert också få katastrofala följder.

Vad gör du om fem år?

Om fem år har jag bättre användning för mina språkkunskaper. Det viktigaste är ändå att det är ett arbete som är flexibelt och utmanade.

 

Hur ser din lista ut?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.