skönhet

Veckans blogglista: Skönhet & ideal

  • Inläggsförfattare:
  • Lästid:5 minuters läsning
  • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
  • Inläggskategori:Svenska
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

God morgon och glad fredag! Idag tänkte jag fokusera på något helt annat än resor, nämligen skönhet och ideal. Detta är temat för veckans blogglista hos sevendays och ämnet är ju alltid relevant. Rent generellt tycker jag att skönhet alltför ofta förknippas med människor och fysiska attribut, men det kanske är tidens anda.

 

Det här är skönhet för mig…

Tidig majmorgon när världen är blå som himlen och grön som träden. En liten människa som greppar tag i mitt finger. Vyer som lämnar en mållös. Skönhet är också glädje och passion. Det är en person med glittrande ögon och ett varmt leende. Je ne sais quoi. Ja, det kan vara så mycket. När det gäller människor, så händer det ofta att folk (enligt mig) blandar ihop begreppen. En person kan vara snygg, attraktiv, sexig – ja, hon eller han kan vara väldigt mycket – utan att för dens skull vara särskilt skön.

skönhet

Mina bästa skönhetstips…

Var glad! Skratta mycket, drick vatten. Ät (relativt) hälsosamt. Unna dig en glass ibland. Rör på dig. Sov. Vitaminer kan ju också vara fördelaktiga. Gör sådant du tycker att är roligt. Visst, du blir kanske inte så mycket snyggare, men livet blir bra mycket bättre när man gör saker man njuter av.

skönhet

Dagens skönhetsideal är…

Tillfälliga och överallt. Det har alltid funnits ideal och själva definitionen indikerar väl att det är något som är få förunnat. Därför vill jag egentligen inte säga att skönhetsidealen idag är skeva – det har de alltid varit. Majoriteten fyller inte kraven, helt enkelt. Det betyder inte att det inte finns oroväckande trender. Bland annat tycker jag att det är otroligt hur mycket tid ”folk” tillbringar på sociala medier för att få skönhetsinspiration. Det är egentligen ganska ironiskt…

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet…

Det händer ibland att jag tänker att jag borde anstränga mig mer. Men sen brukar jag komma på att det finns bättre saker att lägga tiden på. Men visst, som de flesta har jag en hel del komplex till följd av rådande ideal. Och det krävs en hel del för att tränga undan dem.

Min skönhetsrutin…

…sammanfattas av denna bild. Okej, jag brukar borsta tänder och hår, samt tvätta ansiktet också. Frisk luft och solsken försöker jag också njuta av så mycket som möjligt.

skönhet

Senaste gången jag upplevde skönhet…

Häromdagen såg jag en rosa soluppgång och en regnbåge. Samtidigt. I natt sov lilla A och Jesper på en varsin sida av sängen, vända mot varandra. De var så otroligt gulliga tillsammans. Imorse förundrades jag över hur vacker världen är. Samtidigt funderade jag på Argentina och det spanska språket. Ja, ni ser ju själva – massor av sköna ting!

En person som är vacker…

Världen är full av vackra människor. Men eftersom det är Mors dag på söndag här i Sverige, så säger jag att alla mammor är vackra – min egen mamma såklart, men också de flesta andra mödrar jag känner.
Om skönhet

Om skönhet

Läs tidigare blogglista om resor här >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.