resfeber, reseblogg

Veckans blogglista: dags för RESFEBER!

 • Inläggsförfattare:
 • Lästid:9 minuters läsning
 • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
 • Inläggskategori:Svenska
 • Kommentarer på inlägget:1 kommentar

Tidigare idag satt jag och funderade på det faktum att jag lider av en olidlig resfeber. Så stark är den att jag tänkte skriva ett blogginlägg om saken. Men så såg jag att veckans blogglista på Sevendays handlade om just resor. Perfekt! Här kommer min blogglista – och resfebern den bara stiger!

Kraków, Poland Castle Hill, Schlossberg, Hainburg an der Donau, Austria, 2013 Susann, Ice Cream, Old Town, Warsaw, Stare Miasto, Warszawa, Poland, Polska, Polen, 2014

En lista som inspirerar till resfeber

Min senaste resa gick till…

Lettland. I början av året åkte vi på kryssning till Riga för att komma ifrån vardagen lite grann. Och faktum är att Riga är en mycket mysig stad – under de sex timmar vi var i staden hann vi se en hel del under vår långpromenad. Överlag så gillar jag Baltikum och åker gärna dit igen snart!

Three Brothers, Trīs brāļi, Riga, Latvia, 2017 Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāle, Riga, Latvia, 2017 The Freedom Monument, Brīvības piemineklis, Riga, Latvia, 2017

Så ofta reser jag…

I mitt eget huvud känns det som att jag inte reser tillräckligt ofta. Och så lider jag ju av konstant resfeber, så det är nog den som spökar. I normala fall försöker vi få till en längre resa på hösten samt några weekendresor i Europa. Förra hösten åkte vi till exempel till Namibia och Sydafrika. Bästa weekendresan var vår bröllopsresa till Italien, på tre dagar hann vi med Comosjön, Bergamo, Brescia och Verona. Gelato hann vi också äta. Slovakien ligger ganska högt på vår lista, dit vill vi åka åtminstone en gång om året. Sen blir det ju en del jobbresor till Finland för min del. Förra året besökte jag 16 länder, så egentligen är det ju en hel del. Och om vi ska vara helt ärliga, så är det svårt att få till fler resor under ett år, med tanke på att vi båda har helt vanliga heltidsjobb också.

Jesper, Susann, Cape of Good, Kaap Die Goeie Hoop, South Africa Cape Town Blue Mini Peninsula Tour, Cape Town, South Africa Kirstenbosch botaniske hage, Kappstaden, Sør-Afrika, Table MountainsPlains zebra, Etosha National Park, Namibia Etosha National Park, Namibia Christ Church, Christuskirche, Windhoek, Namibia

 

Min drömresa går till…

Ååh, detta är så svårt att svara på. Kuba, Sri Lanka, Balkan, Kaukasus. Japan vore trevligt, Kina likaså. Eller varför inte en paradisö i Stilla havet eller Costa Rica? Listan på drömresemål är lång.

En plats alla borde se…

Ett land i förändring. Egentligen spelar det väl ingen roll vilket land, men man lär sig så otroligt mycket av att vara en del av förändringen. Själv kommer jag ihåg den första maj 2004. Då stod jag på ett torg i Lublin, Polen och beskådade folkets jubel och glädje över att äntligen vara en del av EU. Det var på sätt och vis ett slut på en lång och smärtsam period av Europas historia.

Annars tycker jag ju att Slovakien är en destination som fler borde upptäcka. Här har vi skrivit mer om varför alla borde åka till just Bratislava.

Sights in Bratislava, Napoleon's Army Soldier, Slovensko, Slovakia, Slovakien Bratislava Castle Obchodná, Bratislava, Slovakia

 

Tre saker jag packar med…

Jag brukar sällan packa, Jesper är så mycket bättre på det. Men okej, jag försöker alltid försäkra mig om att jag har med mig en anteckningsbok, penna och läsplatta. Med lite tur är tandborste och rena underkläder också nerpackade i väskan.

Mitt ultimata resesällskap…

Jesper. Visserligen är det roligt att resa med andra också, men det är så himla enkelt med Jesper. Det är helt okej att jag går in i en massa bokbutiker. Och så promenerar vi helt galna avstånd.

Den sämsta resan jag gjort…

Någon gång i början av detta sekel skulle jag och mamma åka båt från Åbo till Mariehamn. Det gick inte riktigt enligt plan. Det blåste storm och vi hamnade i Stockholm. I hytten fick jag – mitt i illamåendet – en otrolig klaustrofobi och trodde att jag skulle dö. Trevligt värre, alltså. Detta är nog den enda dåliga resan jag haft. Båten på bilden var inte inblandad.

Helsinki, Finland

 

Den bästa resan jag gjort…

Alla resor ser olika ut och alla har varit bra på sitt sätt. Jag har verkligen njutit och lärt mig mycket av att bo utomlands. Men om vi tänker resor på senaste tiden, så var vår resa till Georgien förra året helt klart en höjdpunkt. Vi hann se mycket av det där otroligt vackra landet, människorna var verkligen trevliga och maten var super. Lokalborna var väldigt öppna och vi lärde oss väldigt mycket om det georgiska samhället medan vi var där. Detta är ju också ett exempel på ett land i förändring, som jag nämnde tidigare.

Tbilisi Georgia and Tbilisi Tbilisi, Georgia Tbilisi, Georgia Georgia and TbilisiMtskheta, Georgia, Sakartvelo Vardzia, Georgia, Sakartvelo Rabati, Georgia, Sakartvelo Vardzia, Georgia, Sakartvelo Kazbegi, Georgia, Sakartvelo Kazbegi, Georgia, Sakartvelo

En inplanerad resa är…

För tillfället har vi fyra resor som är mer eller mindre välplanerade. Midsommar på Åland är ett måste. Bratislava ska vi också till i slutet av sommaren och jag drömmer också om en vecka på något varmare ställe. Montenegro eller Malta vore väldigt trevligt – vi får se vad det blir. Sist men inte minst har vi pratat om 4-6 veckor i Spanien eller Frankrike nästa vår.

 

Lider du också av resfeber? Vart vill du resa härnäst?

Detta inlägg har en kommentar

 1. Ditte

  Hej!
  Har ägnat ett par väldigt trevliga timmar till att läsa olika delar av er blogg. Väldigt intressant och givande. Resor har alltid, ända senan haf bar liten, alltså länge, för jag är snart 70 år,, alltid varit delar av mitt liv. 52 länder har jag på reselistan och det bör kunna bli några till. Under dryga fyra år bodde vi i Peking ädr jag jobbade och då blev det många resor både inom KIna och i Asien. Men en drömresa har jag kvar. Att kombinera delar av Stdamerika med att runda Kap Horen och även ett besök i Syd Gerogien. Kanske kan Galapagos också ingå. Det blir i så fall en resa med båt, men med ett mindre fartyg. Är inte mycket för de stora ”bårfabrikerna”. Vill också gärna till Albanien och göra en kryssning på Donau. Ja, en hel del till.
  Önskar er det bästa och kommer att återkomma till er fina blogg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.