Lördagsreflektioner Vad är du riktigt bra på?

Lördagsreflektioner: Vad är du riktigt bra på?

 • Inläggsförfattare:
 • Lästid:3 minuters läsning
 • Inlägget ändrades senast:2021-04-02
 • Inläggskategori:Svenska
 • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Vad är du riktigt bra på? Har du funderat på det? Berätta, dela med dig!

Det är dags för några lördagsreflektioner medan solen håller på att gå ner över Kista. Jag har nämligen en bok som går ut på att skriva listor – ja, du läste rätt, listor! Det är ganska kul med sådana verk, tanken är väl att de ska väcka ens kreativa ådra. Eller något. Det blir dock lite problematiskt när man ska svara på frågan: vad är du riktigt bra på? Kanske är det den nordiska mentaliteten som spökar eller så är det något annat jag borde skylla på. Barndomen, kanske? Det finns ju en hel saker jag är ganska bra på (som att stöka till hela lägenheten och dricka bubbel), men inget jag skulle skryta om. Även om det krävs en hel del talang för att vara duktig på att stöka till hela lägenheten. Men att det ska vara så svårt att klappa sig själv på axeln! 

Sammanlagt kom jag på fyra saker som jag är riktigt bra på:
 1. Främmande språk
 2. Att analysera och reflektera
 3. Få saker gjort när det verkligen gäller (men annars är jag ganska lat)
 4. Att hitta något positivt i det mesta

Nu kom jag på två till.

 • Få är nog lika duktiga på att samla på sig böcker som kanske blir lästa, kanske inte. En relativt stor andel av böckerna är lite udda, går typ ut på… att skriva listor.
 • Vanan att läsa åtminstone två böcker samtidigt – ofta en som är seriös och en som jag aldrig skulle bekänna att jag ens hört talas om.

 

52 lists for happiness, vad är du riktigt bra på?, Books 52 lists for happiness, vad är du riktigt bra på?, Books 52 lists for happiness, vad är du riktigt bra på?, Books

Så berätta, dela med dig: Vad är du riktigt bra på?

Sist men inte minst: boktips!

Adjö Cowboy av Olja Savičević är mycket mer än ett vackert omslag. Själv drogs jag till boken för att den utspelar sig i Kroatien. Så här beskriver förlaget författarens debutroman:

Adjö cowboy är en tragikomisk och drömsk berättelse från Kroatiens utmarker, där den galna östern till slut möter vilda västern.

52 lists for happiness, vad är du riktigt bra på?, Books

 

Nej, nu ska jag försöka göra listan lite längre. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.